HOME DESPRE NOI SFATUL VETERINARULUI CONTACT LINK-URI UTILE
 
 02 - 02 - 2017
20 ANI DE ACTIVITATE

Societatea MCM SANITFARMVET SRL implineste luna aceasta 20 de ani de activitate in slujba animalelor.
Le multumim colaboratorilor si clientilor pentru increderea acordata .

04 - 04 - 2013
PUNCT DE LUCRU NOU -BRAD

Am deschis un nou cabinet veterinar si farmacie veterinara in orasul Brad ,langa Primaria Brad.

06 - 02 - 2013
ANDIMIX ,FURAJARE EFICIENTA

ANDIMIX ,reprezinta o marca inregistrata de furaje si concentrate pentru animalele de ferma

Produsele ANDIMIX au fost create special pentru gospodariile celor care doresc o furajare cu produse naturale ,fara adaosuri de faina de carne ,oase ,hormoni , antibiotice si alte ingrediente interzise si daunatoare si sunt rezultatul experientei acumulate de-a lungul a peste 16 ani de comercializare de produse din import si autohtone ,timp in care am invatat ce-si doresc crescatorii de animale si care produse sunt potrivite pentru cresterea noilor hibrizi de pasari si alte animale de ferma in sistem gospaodaresc .
Produsele ANDIMIX respecta regulile de productie, ambalare si pastrare iar compozitia echilibrata in elemente nutritive asigura eficienta in cresterea animalelor ,prin mentinerea sanatatii si un spor de crestere ridicat.


05 - 11 - 2012

Cautam distribuitori in toata tara pentru ulei de somon destinat cainilor si pisicilor ,la ambalaje de 250 ml,500 ml si 1000 ml.
La solicitarea d-vaostra va transmitem oferta comerciala.

12 - 09 - 2012
CDVET -PRODUSE NATURALE

In curand vom oferi clientilor o gama noua produse noi pe piata romaneasca ,100 % naturale ,produse din extracte vegetale obtinute prin retete complexe si originale .
Produsele CDVET sunt de calitate superioara , concentrate si in baza recomandarii medicului veterinar vor asigura un suport sigur pentru animalele dumneavoastra de companie pentru insanatosire si preventie.

20 - 08 - 2012
Aminoacizii in hrana porcilor la ingrasat

Intr-o ratie tipica pentru porci la ingrasat 2/3 din proteina si aminoacizi provin din srotul de soia.In schimb cerealele furnizeaza doar 30 % din proteina si doar circa 15 % din necesarul de lizina ,aminoacid care dupa cum bine stim este responsabil de acumularea de tesut muscular,de viteza de crestere.Acest neajuns al cerealelor trebuie completat cu lizina sintetica in premixul mineral cu care sunt furajati porcii.
In ultimii ani ,continutul in proteina in ratiile porcilor la ingrasat a fost continuu redus datorita evolutiei preturilor pentru furajele proteice .Din decembrie ,anul trecut cotatia srotului de soia a crescut cu 30 % ,respective cu cca 80 euro /tona.La o cerere de cca. 55 kg srot de soia pe porcul la ingrasat inseamna ca cresterea de prÍt pe porc este de 4.4 euro.
Intrebarea este cat srot de soia intr-o reteta optimizata se poate economisi?Aici mai intervin pe lanaga necesarul de lizina si cel al metioninei ,treoninei si triptofanului.Cu cat este mai redus continutul de proteina in ratie cu atat creste necesarul de lizina sintetica ,dar si al celorlalti aminoacizi amintiti.
Necesarul de aminoacizi in furaj pentru porcii la ingrasat(peste 40 kg) este de :
Lizina 1 ,metionina +cistina 0.60,treonina 0.65,triptofan 0.20.
Sortimentele SOLAN pentru porci la ingrasat sunt in numar de 12 in care nivelul lizinei variaza de la 0 % in Premixul Bio pana al 8.5 %in Solan 43 .De la un nivel de 5 % lizina se va complete si cel al metioninei si treoninei .Pe motivul cresterii pretului la soia si nu numai ,SOLAN a crescut niveluli lizinei din premixuri intre 0.5-1 % si acolo unde a fost necesar si pe cel al altor aminoacizi.
Ce consecinta are aceasta asupra ratiilor?
-un nivel de lizina mai mare cu 1 % inseamna o economie de 1.2% de soia in ratia totala.
- 1% mai multa lizina inseamna o economie de cca.3.3 srot de soia /pe porc
-1 % mai multa lizina inseamna o ecomonie de 1.3 euro /porc la ingrasat.
Fara un calcul exact al ratiei la porcii de ingrast nu ar trebui facute modificari .Scopul unei furajari optimizate este ca acasta sa raspunda exact nevoilor de crestere si dezvoltare
Calcul orientativ:
1 porc la ingrasat are nevoie de cca.
55 kg srot soia=24 euro
7.5 kg premix =7.5 euro
190 kg cereal (uscate)=36 euro
253 hrana uscata cca 68 euro
900 litri hrana umeda
3300 Mj,energie
42 kg proteina
2.7 kg lizina

Sursa:SOLAN Austria,Stire 4/12

SOLICITA OFERTA DE PRET
NOUTATI
GALERIE
 
 
AM Grafic Design Studio