HOME DESPRE NOI SFATUL VETERINARULUI CONTACT LINK-URI UTILE
 
 


Porcilis AR T 25dz 50ml
Descriere produs :

Vaccin inactivat contra rinitei atrofice la suine
Descriere
Porcilis® AR-T se prezintă sub forma unui flacon ce conţine o suspensie uleioasă de culoare albă.

Compoziţie
Fiecare doză (2 ml) conţine 1,80 mg toxină dermonecrotică de Pasteurella multocida detoxifiata şi o suspensie de min. 1010 germeni dintr-o tulpină de Bordetella bronchiseptica selectată pentru patogenitatea ei īn contextul RA(rinita atrofică). Vaccinul este inactivat cu formol şi suspendat īn faza apoasă a unei emulsii de adjuvant uleios.

Indicaţii
Pentru vaccinarea scroafelor şi scrofiţelor īn scopul protejării purceilor contra infecţiei timpurii cu Pasteurella multocida şi Bordetella bronchiseptica.

Mod de acţiune
Porcilis® AR-T protejează purceii contra rinitei atrofice prin intermediul anticorpilor proveniti de la mamă prin colostru.

Doze şi mod de administrare
Scroafele şi scrofiţele de orice vārstă şi greutate se injectează cu cāte 2 ml de vaccin, intramuscular profund īnapoia urechii.
Program de vaccinare
Scrofiţe: două vaccinări la interval de 6 săptămāni īnainte de prima montă (exemplu: la vārsta de 150 zile şi de 190 de zile dacă monta se face īntre 200 şi 250 zile); se continuă cu o vaccinare cu 2-6 săptămāni īnainte de fiecare fătare.
Scroafe: scroafele nevaccinate se vor vaccina de două ori la interval de 6 săptămīni; se continuă cu o vaccinare cu 2-6 săptămāni īnainte de fiecare fătare.
Animalele recent introduse īn efectiv: se vor vaccina de două ori la interval de 6 săptămīni.

Contraindicaţii
Nu se vaccinează animalele bolnave.

Efecte adverse
La locul de inoculare poate să apară o reacţie cu caracter trecător.

Incompatibilităţi şi interacţiuni
Nu se amestecă cu alte vaccinuri sau substanţe. Poate fi utilizat concomitent cu alte vaccinuri din gama Porcilis® īn puncte de inoculare diferite.

Precauţii
Īnainte de utilizare vaccinul va fi lăsat să ajungă la temperatura camerei. Flaconul se agită pentru omogenizare. Se va folosi instrumentar steril pentru vaccinare.

Perioada de aşteptare
Carne: 0 zile

Supradozare
La doze multiple nu apar simptome clinice.

Păstrare
La temperatura de 2-8ŗC, la īntuneric şi ferit de īngheţ.

Prezentare
Flacon de 50 ml (25 doze).SOLICITA OFERTA DE PRET
NOUTATI
GALERIE
 
 
AM Grafic Design Studio